Kampioenschap Boortmeerbeek 27 augustus 2016

Extreme warme koersomstandigheden zorgde voor een ietwat kleiner deelnemersveld, 21 gentlemenrenners meldde zich aan voor 8 ronden van 4,7km rondom Schiplaken.

Het was Stijn Ursi , van de Niels Albert Bike Club,  die met een vroege uitval het vuur aan de lont stak. Achter hem werd het nodige afstopwerk verricht niettegenstaande kwam het peloton na ronde 2 aansluiten. Ronde 4 aanval van Michael Lecocq, onmiddellijke reactie door thuisrijder Eddy De Laet, NABC rijder. Zij kregen in hun zog 3 andere mee.

Doortocht 6de ronde werd ingezet met nog steeds 5 leiders. Een uitval van de latere winnaar, Willem Van Ham, kondigde zich bij het verlaten van de aankomstzone aan. Niemand van de kopgroep was nog bij machte deze aanval te counteren. Het peloton slorpte wat later nog 2 vluchters op waarna het aan de snelle benen in het achtervolgende groepje was, zij spurtten immers voor de ereplaatsen. Daarin wist Bart Brems, de snelle man van NABC, zich de 2de snelste, gevolgd door Stijn De Laet, die 3de van de pelotonspurt werd.

Proficiat aan alle deelnemers en winnaars, in het bijzonder Greg Wellens (die met MTB deelnam), Emmanuel Janssens (met zijn 79j de oudste deelnemer), de vlekkeloze organisatie in handen van K.W de Verenigde Sportvrienden & de talrijk opgekomen supporters uiteraard !

Uitslag algemeen:

zie http://uitslagen.dewielerbond.be/Kalender_Uitslagen/Uitslag.aspx?id=2332&datum=27/08/2016

Uitslag renners Brabantse Kannibalen:

Stijn De Laet 8e

Greg Wellens 21e

 

Uitslag renners NABC:

Bart Brems 7e

Eddy De Laet 11e

Ruben Scheerens 12e

Koen Smets 13e

Stijn Ursi 15e

Nick Bautmans 17e

DCIM113GOPRO

Stijn De Laet in actie

DCIM113GOPRO

de NABC mannen in actie

DCIM113GOPRO

GreenDriver’s bakfiets www.greendriver.be